Profilul economic al comunei este marcat în mod deosebit de activități în agricultură și creșterea animalelor. În paralel cu activitatea agricolă, economia comunei este completată și de alte activități cu caracter comercial, transporturi și prestări de servicii.

Agricultura

     Principala activitate economică a comunei Siliștea este reprezentată de agricultură și zootehnie, acestea fiind practicate inclusiv de o mare parte din personalul salariat în diferite domenii de activitate.
     Din totalul suprafeței teritoriului administrativ al comunei de 7.696 ha, 93% este reprezentat de terenurile agricole (7.167 ha).

     În structura suprafeței cultivate și a producției vegetale, cele mai mari ponderi le dețin culturile  de grâu, porumb, rapiță, floarea soarelui și mazăre.

     Comuna Siliștea deține și în domeniul zootehnic un real potențial, dar care, ca și în celelalte sectoare, nu este suficient valorificat.

      În anul 2014 sa înființat Asociația crescătorilor de animale prin reunirea a 60 de proprietari de animale. Asociația deține prin contract de închiriere o suprafață de 572,7267 ha pășune, pe care o administrează și o întreține.

Mai multe detalii puteți afla și din Strategia de Dezvoltare a Comunei.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut